Auteursarchief: anja

Zelfcompassie training start maandagavond 26 augustus 2019

Zou je ook graag steviger in je schoenen willen staan tijdens moeilijke momenten? Stel: een goede vriend of vriendin krijgt een slecht bericht van het werk en voelt zich ellendig. Hoe reageer jij dan? Waarschijnlijk bied je een luisterend oor, toon je medeleven of geef je een knuffel. Toch?
Stel nu dat jij in dezelfde situatie terecht komt. Wat zeg je dan tegen jezelf? Waarschijnlijk ben je streng en misschien heb je veel kritiek op jezelf. Herkenbaar? En wat is het effect?

Wat (zelf)compassie?
Compassie leert moeilijke ervaringen onder ogen zien, zodat je er makkelijker mee kunt omgaan. In plaats van te oordelen en jezelf te bekritiseren voor allerlei tekortkomingen, betekent zelfcompassie dat je vriendelijk en begripvol bent voor wie je bent. Vanuit deze accepterende houding kan je anders reageren op stress, negatieve gedachten en gevoelens. Zelfcompassie vergroot je lichamelijke en emotionele veerkracht

De meerwaarde van zelfcompassie
Het is wetenschappelijk bewezen dat het ontwikkelen van zelfcompassie bijdraagt aan het opbouwen van zelfvertrouwen en veerkracht. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan naar deze film https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=IvtZBUSplr4

Ontwikkelen van Zelfcompassie gedurende zes avonden
Datum: Maandagavond  26 augustus, 2, 9, 23, 30 september en 7 oktober 2019 van 19.30h  tot 21.30h
Locatie: Begijnhof 20 , Haarlem. Trainer: Anja Kwaks
Tarief: € 195,-

Informatie of aanmelden:

bel of mail naar Anja Kwaks: anja.kwaks@xs4all.nl, 06 43993027

Familie- & Organisatieopstellingen najaar 2019

In het najaar van 2019 organiseren we weer organisatie- en (familie),-opstellingenavonden. Op deze avonden kunnen twee deelnemers een vraag inbrengen die vervolgens op systemische wijze wordt benaderd. Dit wil zeggen dat de vraagsteller zijn of haar vraag en de bijbehorende aspecten / personen letterlijk opstelt in de ruimte. Op deze wijze ontstaat een, vaak vernieuwend, beeld van de situatie. Ook wordt de dynamiek, zowel positief als negatief, die rond de vraag speelt zichtbaar. Door deze andere manier van kijken ontstaat er zicht op (verrassende) oplossingsrichtingen.

Wil je deze avond meemaken als representant of als vraaginbrenger, dan kan je dat hieronder aangeven. Als je een vraag wilt inbrengen laat dan je telefoonnummer achter – dan nemen we contact met je op voor een (telefonische) intake. Per avond is er ruimte voor twee vraagstellers. De kosten voor het inbrengen van een vraag (inclusief het intakegesprek) bedragen € 80,-. Indien je aanvullende verzekerd bent bestaat de mogelijkheid dat je dit (deels) vergoed kan krijgen van je zorgverzekeraar.  Aan het deelnemen als representant zijn geen kosten verbonden. De avond begint om 19.30 uur en duurt ongeveer tot 22.00 uur. De locatie is in ons nieuwe centrum aan het Begijnhof 20 (hoek Lange Begijnestraat, schuin tegenover de Toneelschuur) in Haarlem. Zie ook www.hof20.nl

Je kan natuurlijk ook eerst bellen met Anja Kwaks: 06 43993027

 ik wil meer informatie over de avond ik wil me aanmelden als representant ik wil graag een vraag inbrengen

Uw naam (verplicht veld)

Uw email (verplicht veld)

Uw telefoonnummer (optioneel)

opmerkingen

Mindfulnesstraining (MBSR) start vrijdagochtend 30 augustus 2019

Regelmatig bied ik mindfulnesscursussen aan, zowel op maat voor bedrijven als ook cursussen met  open inschrijving bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met mindfulness en wil leren op meer prettige en ontspannen wijzen met eigen (negatieve en verstorende) gedachten om te gaan.

De eerst volgende open inschrijvingscursus start  30 augustus 2019 en bestaat uit een kennismakingsgesprek,  9 bijeenkomsten op vrijdagochtend in het centrum van Haarlem. Begijnhof 20, Haarlem (zie ook www.hof20.nl). De cursus start om 9.00 tot 11.30.

Data: 30 augustus; 6, 13, 20 september; 4, 11, 18 oktober; 1 en 8 november 2019. 

De kosten bedragen € 345 inclusief boek en syllabus. Ben je geïnteresseerd vul dan het formulier hieronder in dan nemen we contact met je op (bellen mag ook: 06 4399 3027).

 ik wil meer informatie over de mindfulnesscursus ik wil me aanmelden voor de mindfulnesscursus

Uw naam (verplicht veld)

Uw email (verplicht veld)

Uw telefoonnummer (optioneel)

opmerkingen